Medlemsaktivitet onsdagen den 27 november

GFBU bjuder in till ett seminarium med en av Sveriges absoluta experter på

GROOMING
– om hur unga utnyttjas på nätet

Jörgen Lindeberg, kriminalinspektör på Rikskriminalpolisen
Gruppen mot sexuella övergrepp på barn/ Barnsexhandel

ONSDAGEN den 27 november kl. 14.30
Bondegatan 35

Detta är ett mycket aktuellt ämne som vi tror att många medarbetare på företag inom GFBU kan vara intresserade och ha nytta av i sitt arbete. Under våren har media uppmärk-sammat ämnet både utifrån en rad tragiska händelser och utifrån den lagstiftning som skulle öka skyddet av barn på nätet.

Tandlös lag mot sexuellt utnyttjande av barn.

Groominglagen är tänkt att fånga upp vuxna människor som tar kontakt med barn på internet med syftet att utnyttja dem sexuellt. Men lagen har hittills inte haft någon större genomslagskraft,
Brottsförebyggande rådet gör just nu en utredning av groominglagen. I väntan på en eventuell ändring av lagen har rikskriminalpolisen börjat ta kontakt med personerna som de har kartlagt.– Då ringer vi helt enkelt upp dem och talar om att vi vet vad du håller på med. De får reda på några saker så att de verkligen förstår att vi vet, säger Jörgen Lindeberg som arbetar med grooming på rikskriminalpolisen till Ekot Sveriges Radio.

Självmorden bland unga ökar i Sverige skriver barnombudsmannen Fredrik Malmberg och psykologen Åsa Landberg.

En vuxen man greps misstänkt för flera fall av sexuellt ofredande och utnyttjande av barn. En av de utsatta ska ha varit den döda flickan. Nu kom diskussionerna i stället att handla om att skydda barn på nätet, om pedofiler och om grooming”

Vi hoppas att många kommer till Magelungens lokaler på Bondegatan för en intressant eftermiddag den 27 november. Efter föreläsningen finns tid till mingel och diskussion med dryck och tilltugg…

OSA senast den 25 november till mia.hubinette@magelungen.com

Hjärtligt välkomna önskar styrelsen för GFBU

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.